Gedurende ons leven wordt ons lichaam geprogrammeerd om om te gaan met allerlei omstandigheden. Zo leren we om te gaan met stress en emoties. Helaas zien we vaak dat emoties niet worden geuit, en dit gaat zich dan vast hopen op verschillende plekken in je lichaam. Het uit zich in rugpijn, spanningen in je nek etc. Deze ophopingen zorgen ervoor dat je levensenergie niet stroomt. Je voelt je daarbij ook zwak en traag.  De spanningen worden vastgezet in ons lichaam en lijden ze tot fysieke en emotionele problemen. Met de release methode spreek ik deze ophopingen en spanningen aan om weer los te maken. Door de massage ga je in overgang van pijn en spanning in je lichaam naar ontspanning en overgave. Je levensenergie komt weer in beweging.

Met de Cranio methode kan ik voelen waar de ritme’s geblokkeerd zijn en zal het ritme uitnodigen weer zijn natuurlijke loop te gaan volgen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt dan aangesproken en de vastgezette stress of emoties kunnen geheeld worden. Door steeds meer los te maken en alle blokkades in ons weer vloeibaar en stromend te maken kunnen we stapje voor stapje ons leven gaan lijden waar we voor gekomen zijn. Met als een van de meest voelbare resultaten dat we ons gelukkig voelen, en steeds lichter worden.

Angst spant zich aan & liefde ontspant!

Voordat we onze harten kunnen openen, is het handig om te weten hoe het voelt als het gesloten is. Je zal opmerken dat je hart gesloten is wanneer je in onmogelijkheden gaat denken. En wanneer je hart open is, ga je in mogelijkheden denken.

Je hart is gesloten wanneer je je erg gespannen voelt. Deze gespannenheid komt voort uit met zorgen of angst. Angst spant de spieren samen, je denken wordt beperkt en je hart gesloten. De spanning zal zich doortrekken in schouders (lichaam) en het maakt je kortademig. Je loopt vast.

Liefde verruimt je in je denken en ontspant de ademhaling en het lichaam. je zal meer speelsheid en humor van het leven zien. Je zicht op de wereld zal veranderden. Liefde opent het hart en ontspant je lijf.

Angst creëert alertheid en zorgt voor extra focus op kleine details. Hiervoor moet het hart gesloten zijn, omdat wanneer het hart open is, geef je niet echt om details. Je houdt er van om het grotere geheel te voelen en vind de sfeer belangrijker. Wanneer het hart is gesloten, maakt het ons niet uit hoe een ander zich voelt, je bent dan meer gefocust op jezelf. Wanneer ons hart open is, houden we ervan om de ander en onszelf in te sluiten en zijn we geïnteresseerd in het begrijpen van de ander, om situaties voor beide comfortabel te houden

Voor meer vragen over CranioReleaseMassage kunt u contact opnemen via het contactformulier